Bent u van plan een drone mee te nemen op uw volgende reis? Er zijn een aantal dingen die u moet weten bij het meenemen van een apparaat dat een lithium batterij gebruikt, zoals bij een drone het geval is.

Voor het meenemen van een drone met een lithium batterij tot en met 100 wh hoeft u geen aanvullende actie te ondernemen. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de drone volgens de voorschriften ( De polen afgeplakt, en accu's in Lipobags),

Voor het meenemen van een drone met een lithium batterij vanaf 100 wh tot 160 wh heeft u bijzondere toestemming nodig. De drone kan alleen worden meegenomen met toestemming van alle betrokken luchtvaartmaatschappijen in uw reisschema. Als u meer informatie wilt over het meenemen van dit soort drones, neem dan contact op met het KLM Service Centre.

 

De lithium batterijen mogen niet meer in het ruim worden meegenomen, deze moeten verplicht meegenomen worden met de handbagage.

Raadzaam om de lithium batterijen tot 30% te ontladen, en uiteraard in een beschermende vlamwerende verpakking te vervoeren.

 

Lithiumbatterijen

Bij kortsluiting kunnen lithiumbatterijen veel hitte genereren. Bovendien kunnen ze bij beschadiging of door een fout in het ontwerp of onzorgvuldige montage in brand vliegen. Daarom worden er eisen gesteld aan het vervoer van losse lithiumbatterijen en externe batterijen die bestemd zijn voor persoonlijk gebruik in apparaten als laptops, mobiele telefoons en dvd-spelers en in medische apparatuur. Deze mogen alleen in de handbagage worden meegenomen. Elke reservebatterij moet afzonderlijk zijn verpakt in de originele verpakking. Als u de verpakking niet meer heeft, moet u de contactpunten van de batterij isoleren door ze af te plakken met niet-geleidende tape en elke batterij afzonderlijk in een plastic zak verpakken. Beschadigde, defecte of uit de handel genomen batterijen mogen niet door de lucht worden vervoerd. Het opladen van batterijen is niet toegestaan aan boord. De apparaten in uw ruimbagage moeten volledig uitgeschakeld zijn en beschermd tegen beschadiging.

Let op: bij baggage voorzien van een lithiumbatterij, anders dan een knoopcel (smartbags) moet de batterij kunnen worden verwijderd. Indien aangeboden als ruimbagage, moet de batterij worden verwijderd en in de handbagage worden meegenomen. Bagage waarbij de batterij niet te verwijderen is, mag niet worden meegenomen in ruim- of handbagage.

 

Algemene inbegrepen handbagagevrijstelling

 

Economy Class op Europese en intercontinentale vluchten

  • 1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
  • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
  • Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

 

Lipobags zijn te koop in onze webshop

 

Handige Link:

KLM Bagage pagina

 

Onderstaande foto is door een bezoeker van DroneOpReis gefotografeerd in het vliegtuig.